Het Amsterdammertje van het Jaar 2017

En het Amsterdammertje van het Jaar 2017 is geworden… Salim El Meriami !
Salim El Meriami (15 jaar) heeft zich de afgelopen vier jaar ingezet voor het bij elkaar brengen en verbinden van mensen in Amsterdam-West. Dat deed hij door het organiseren van tientallen buurtactiviteiten. Uit handen van rapper Sef, juryvoorzitter Martin Berendse (OBA) en Jeremy de Bel (winnaar vorig jaar) ontving hij op het podium van de Stadsschouwburg Amsterdam de beker.

Winnaar Amsterdammertje van het Jaar 2017 Salim El Meriami
Foto: Ingrid Jongens
Klik op de foto voor een hi-res versie.

Salim El Meriami winnaar Amsterdammertje van het Jaar 2017
Foto: Ingrid Jongens
Klik op de foto voor een hi-res versie.

Finalisten Amsterdammertje met juryvoorzitter Martin Berendse (achterste rij rechts) en winnaar vorig jaar Jeremy de Bel (achterste rij links)
Foto: Ingrid Jongens
Klik op de foto voor een hi-res versie.

En dit waren de andere finalisten van het Amsterdammertje van het Jaar 2017:


Bo van Hienen en Kenza Beek
(9 jaar) – Samen hebben ze dit jaar een tafeltennistafel in de wijk geregeld omdat ze meer buiten willen spelen, meer willen bewegen en zo ook andere kinderen leren kennen.

 

 

 


Jenell Emanualson
(10 jaar) – Jenell heeft de spier- en gewrichtsziekte AMC maar dat weerhoudt haar niet om alles te doen wat ze wil. Ze is ambassadeur bij Spieren voor Spieren waarmee ze andere kinderen met een handicap inspireert. Ook blinkt ze uit bij muziekles. Ze laat anderen altijd zien wat er wel kan.

 

 

 


Sytze Joosten
(10 jaar) – Sytze heeft een inzamelingsactie opgezet om voetbalkleding voor kinderen in Tanzania bij elkaar te krijgen. Door zijn actie konden meer dan 100 kinderen in echte voetbaloutfits voetballen.

 

 

 


Samia Elaz
(13 jaar) – Samia won in 2016 de Amsterdamse debatbattle en naar aanleiding daarvan heeft ze dit jaar gespeecht tijdens het veiligheidspact tegen discriminatie in de Westerkerk. Ook zamelt ze geld in voor waterputten in Oeganda waar ze dit voorjaar met school naar toe gaat.

 

 

 


Faris el Hader
(14 jaar) – Faris fietst elke vrijdag, weer of geen weer, met de bakfiets van het wijkcentrum naar de Voedselbank om pakketten op te halen voor mensen die zelf niet naar de Voedselbank kunnen omdat ze ziek zijn of slecht ter been.

 

 

 


Jiske Walstra
(14 jaar) – Jiske voetbalt zeer actief bij SV Kadoelen in Noord. Ze helpt met de warming-up van haar team, is aanvoerster, fluit wedstrijden, verzorgt trainingen voor jongere meisjesteams, houdt de kleedkamer netjes en als ouders langs de lijn te luidruchtig zijn, spreekt ze hen daarop aan.

 

 

 


Eleni Mik
(15 jaar) – Eleni zet zich in voor een groenere buurt. Naast de school van Eleni zit een versteend park. Als jongste lid van de kerngroep “Park om de Hoek” heeft ze meegedacht hoe deze plek voor leerlingen weer groen en aantrekkelijk te maken.

 

 

 


Jennifer de Graaf
(nu 16 jaar) – Jennifer zet zich al jaren in voor Florakokjes, een initiatief in Noord waar kinderen van minima leren om met weinig een gezonde maaltijd te bereiden. Ze helpt met boodschappen doen, spullen sjouwen, koken, spelen met de kinderen, huiswerk maken en knutselen.

 

 

Groepsfoto. Foto: Ingrid Jongens.
Klik op de foto voor een hi-res versie.

Neem bij vragen/opmerkingen contact op met Marieke Haverlag – amsterdammertjevhjaar@gmail.com