En de winnaar is... Toby!

24.01.2016
|
Comments off
|

Winnaar – Amsterdammertje van het Jaar 2015

Amsterdam, 16 januari 2016 - De verkiezing van Amsterdammer van het Jaar in de Stadsschouwburg. Foto: Mats van SoolingenFoto: Mats van Soolingen

Toby (14)
TobyToen de vele vluchtelingen naar Amsterdam kwamen was Toby hier sterk door aangedaan. Hij moest iets doen vond hij, en meldde zich aan bij het Refugees Welcome -team op Centraal Station. Daar staat hij vele avonden vluchtelingen op te vangen en te begeleiden naar de nachtopvang. Een paar uurtjes minder slaap heeft hij wel voor over. (Rivierenbuurt, Geert Groote College)

Winnaar Toby sprak de mooie woorden: al ben ik nog zo jong, ik vond dat ik wel IETS kon doen. En zo is het inderdaad: deze Amsterdammertjes van het Jaar laten allemaal zien dat iedereen, hoe jong of oud je bent, iets kan betekenen voor zijn/haar omgeving. Hoe klein sommige acties ook zijn, ze laten zien dat er prachtige dingen gebeuren in Amsterdam, ook door de jongste inwoners van de stad.

De jury koos unaniem voor de acties van Toby (14). Ze v0nden het bijzonder dat deze jongen zich inzet voor een actueel thema dat ook vraagt om acute actie. Het is dan ook een prachtig beeld, dat als vluchtelingen aankomen op Centraal Station, zij dan glimlachend welkom worden geheten in onze mooie stad door dit Amsterdammertje. Daarom werd Toby uitgeroepen tot winnaar.

Bekijk hier de mooie reportage van Toby, gemaakt door het Jeugdjournaal!

Comments are closed.