Finalisten Amsterdammertje vh Jaar bekend!

17.12.2015
|
Comments off
|

Op maandag 14 december kwam onze 7-koppige jury bijeen om uit alle nominaties de finalisten te kiezen. Het was een moeilijke keuze maar ze zijn eruit gekomen! Op 17 januari wordt in de Stadsschouwburg de winnaar bekendgemaakt.

De volgende 10 kinderen zitten in de finale van de verkiezing van het Amsterdammertje van het Jaar:

Scarlett, Mariam, Esmee en Belle (11)
Deze vier vriendinnen zetten zich in voor ‘hun’ weeshuis in Tanzania. Ze proberen van alles om het gewenste bedrag binnen te halen: van statiegeld verzamelen tot groente uit de schooltuin verkopen. Bij het maken en verkopen van voedsel wordt zelfs hun eigen spaargeld niet gespaard! Met hun enthousiasme steken ze de hele school aan.


Amine (14)
Met zijn constructieve en begripvolle houding zorgt hij voor veel verbinding in de Vogelbuurt wijk. Er zou een speelplek verwijderd worden vanwege overlast door kinderen en jongeren. Amine verdedigde namens een groep kinderen op verschillende bijeenkomsten het speelbelang en zorgde ervoor dat de speelplek behouden werd, en verbeterde het imago van zijn buurtgenoten.


Quico (15)
Deze vmbo-scholier had geen aansporing nodig om aan de slag te gaan voor Dance4Life. Hij strikte alle docenten om hem te sponsoren en hij haalde als enige bijna €200 op een sponsorloop. Quico stond tijdens deze loop geen seconde stil en hij rende zelfs op 1 schoen en 1 blote voet zijn rondjes!


Julian (12)
Julian heeft Short Bowel Syndrom en ligt daarvoor 14 uur per nacht aan infusen. Toen hij via Stichting Opkikker een Opkikkerdag had meegemaakt besloot hij ambassadeur te worden. Hij zamelde mobieltjes in, verkocht loten voor de Grote Clubactie én organiseerde een sponsorloop! Hij haalde daar tot nu toe al flinke bedragen mee op (bijna €10.000!).


Toby (14)
Toen de vele vluchtelingen naar Amsterdam kwamen was Toby hier sterk door aangedaan. Hij moest iets doen vond hij, en meldde zich aan bij het Refugees Welcome -team op Centraal Station. Daar staat hij vele avonden vluchtelingen op te vangen en te begeleiden naar de nachtopvang. Een paar uurtjes minder slaap heeft hij wel voor over.


Sara (13)
Sara is als Syrische erg begaan en betrokken met de vluchtelingen. Ze besloot een kledingdonatie te starten. Daarnaast ging ze naar het AZC om met de vluchtelingenkinderen te spelen. En niet alleen zij, maar haar hele klas ging zich inzetten voor de vluchtelingen, mede doordat Sara aan hen vertelde hoe belangrijk het is.


Djemaro (12)
Gemotiveerd en fanatiek lid van de jongerenadviescommissie in Nieuw-West. De andere raadsleden omschrijven hem als ‘innovatief, energiek, geïntereseerd in zijn omgeving én gemotiveerd om iets te beteken voor zijn stadsdeel en andere kinderen’. Djemaro is een van de jongste raadsleden maar draait goed mee met de rest. Wat de raadsleden betreft een toekomstige leider


Kâan (10)
Deze kleine wereldverbeteraar zet zich in op allerlei fronten: van gezondheid én kinderrechten tot het milieu: hij grijpt alles aan! Zo is hij ‘Op gezonde Tour Ambassadeur’ warbij hij een gezonde leefstijl promoot onder kinderen en volwassen. Ook hield hij een specht over de Rechten van het Kind waarbij hij ook volwassenen raakte.


Sarah & Rumeysa (12 & 13)
Deze zusjes werken al drie jaar als vrijwilliger bij de Gibraltarpers. Ze interviewen buurtbewoners, schrijven op wat er speelt en motiveren de redactie. Zelfs nu ze naar Geuzenveld zijn verhuisd, reizen ze elke week terug naar Bos&Lommer om zich in te zetten! Ook hebben ze gepleit voor toekenning van buurtbudget voor de krant, met succes!


Salim (12)
Deze vrijwilliger bij Huis vd Wijk helpt mee bij de vele activiteiten die daar georganiseerd worden, als een van de jongste bewoners. Zo organiseerde hij twee keer achter elkaar het Sinterklaasfeest en was hij betrokken de oprichting van de Kinderregiegroep en maakte hij daar deel van uit. En dat allemaal om de kinderen in de wijk gelukkig te maken!

Comments are closed.