Wie wordt de jonge Amsterdamse held van 2016?

12.01.2017
|
Comments off
|

PERSBERICHT

Wie wordt de jonge Amsterdamse held van 2016?

12 januari 2017, Amsterdam – Wie wordt het Amsterdammertje van het Jaar 2016? Wordt dat Noah van 14, die 9 buurtbewoners redde van een koolstofmonoxidevergiftiging? Sami (11), die activiteiten organiseert met bejaarden? Jeremy (11) die 3x per week helpt in zijn buurtrestaurant in de Vogelbuurt? Of is dé jonge held van Amsterdam de 10-jarige Nour, die als Erfgoeddraagster het verhaal van de Tweede Wereldoorlog verder verteld?
Deze én andere jonge helden van de stad staan in de finale van de verkiezing van het Amsterdammertje van het Jaar 2016. Burgemeester van der Laan maakt aanstaande zondag 15 januari in de Stadsschouwburg de winnaar bekend!

Voor deze vijfde editie kreeg Stichting Stadmakertjes weer een hele hoop inzendingen binnen. Aan de jury – bestaande uit o.a. juryvoorzitter Martin Berendse (directeur OBA), Gerbert Mos (Directeur Particulieren Rabobank Amsterdam) en Tamara Seur (NOS Jeugdjournaal) – de taak om uit de 46 inzendingen een weloverwogen top 10 te selecteren. Zij kozen daarbij ook de uiteindelijke winnaar alvast uit.

Gelukkig kregen ze daarbij hulp van scholieren uit heel Amsterdam. Hen werd gevraagd naar criteria waar het Amsterdammertje van het Jaar aan moest voldoen. En ze hadden genoeg ideeën! Maatschappelijke impact werd heel belangrijk gevonden, het Amsterdammertje moet echt iets doen voor de buurt, voor armoede of voor vluchtelingen. Daarnaast werd door de leerlingen een structurele actie hoger gewaardeerd dan iets eenmaligs. En ze vonden het  extra bijzonder als de winnaar iets deed, wat normaal gesproken door volwassenen wordt gedaan.

Wie de winnaar wordt, dat blijft nog even geheim, maar via dit filmpje stellen we graag de finalisten aan je voor: www.youtube.com/watch?v=IqLfK5waF_A
Wie o wie wordt het Amsterdammertje van het Jaar 2016? De huldiging vindt plaats op 15 januari van 17.00 tot 18.00 in de Stadsschouwburg. De uitreiking van t Amsterdammertje én de Amsterdammer van het Jaar 2016 is onderdeel van een breder programma.
——————————————————–

Wilt u aanwezig zijn bij de uitreiking zondag 15 januari 2017 of wilt u meer informatie?

Judith de Lange – 0645363967 – amsterdammertjevhjaar@gmail.com

Stichting Stadmakertjes organiseert deze verkiezing voor de vijfde keer.
Zie ook: www.stadmakertjes.nl

Comments are closed.