Startschot verkiezing op verjaardag stad!

27.10.2016
|
Comments off
|

Amsterdammertjes in debat over Amsterdammer-zijn

Kick-off zoektocht naar Amsterdammertje van het Jaar 2016 op verjaardag stad

Amsterdam, 27 oktober 2016 – Wat betekent het eigenlijk om Amsterdammer te zijn? Moet je én barmhartig én vastberaden én heldhaftig zijn? Of is af en toe iets doen voor een ander ook al best goed?
Op donderdag 27 oktober, tijdens de verjaardag van de stad, organiseerden Stadmakertjes en Discussiëren Kun Je Leren de Debatbattle Amsterdammertje van het Jaar: Amsterdamse scholieren gingen met elkaar én met OBA-directeur Martin Berendse in discussie over ‘iets doen voor een ander’ en ‘trots zijn op waar je vandaan komt’.

Verjaardag van de Stad
Op 27 oktober 1275 werd Amsterdam ‘geboren’: op die datum, 741 jaar geleden, werd Amsterdam voor het eerst in een officieel document genoemd. Deze verjaardag is natuurlijk een goed moment om na te denken over de vraag: “Wat betekent Amsterdam voor jou en wat kun jij voor de stad betekenen?”. De verkiezing Amsterdammertje van het Jaar laat zien wat onze jonge inwoners allemaal kunnen betekenen voor de stad of voor mede-Amsterdammers!

Eerste nominatie van 2016
Met de eerste nominatie voor de editie van 2016 werd vervolgens het startschot gegeven van de zoektocht naar deze bijzondere inwoners van onze stad! Zusjes Helin & Selin werden vervolgens als eerste Amsterdammertjes genomineerd: samen redden zij afgelopen zomer een peuter uit het zwembad. Hun buurvrouw nomineerde de meiden, omdat zij het zo belangrijk vindt dat we wat meer op elkaar letten, precies zoals deze meiden in het zwembad deden. Echte helden dus! – bekijk hier hun interview.

Nu is de zoektocht naar hét Amsterdammertje van het Jaar echt van start: heel Amsterdam kan vanaf NU zijn/haar jonge held of heldin aanmelden via www.stadmakertjes.nl/avhj2016 (nomineren kan t/m 9 dec.).

foto-helin-selin

 

 

 

 

 

.
De debatbattle werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en door de OBA.

 

Comments are closed.