Winnaar Amsterdammertje van het Jaar 2017 bekend

18.01.2018
|
Comments off
|

Salim El Meriami zet zich in voor het bij elkaar brengen en verbinden van mensen
Amsterdam, 15 januari 2018– Zondagmiddag zette Amsterdam haar helden in het zonnetje tijdens de uitreiking van de Amsterdammer én het Amsterdammertje van het Jaar 2017. De winnaar van het Amsterdammertje van het Jaar is Salim El Meriami (15 jaar) die zich de afgelopen vier jaar heeft ingezet voor het bij elkaar brengen en verbinden van mensen in Amsterdam-West. Dat deed hij door het organiseren van tientallen buurtactiviteiten. Uit handen van rapper Sef, juryvoorzitter Martin Berendse (OBA) en Jeremy de Bel (winnaar vorig jaar) ontving hij op het podium van de Stadsschouwburg Amsterdam de beker.

Salim El Meriami winnaar Amsterdammertje van het Jaar 2017
Foto: Ingrid Jongens
Klik op de foto voor een hi-res versie.

Finalisten Amsterdammertje met juryvoorzitter Martin Berendse (achterste rij rechts) en winnaar vorig jaar Jeremy de Bel (achterste rij links)
Foto: Ingrid Jongens
Klik op de foto voor een hi-res versie.

Voor Salim is de overwinning onverwacht en hij is blij en trots. “Ik hoop dat Amsterdam waardeert wat ik doe en ik weet nu dat het niet voor niks is wat ik doe. Ik blijf er mee doorgaan en hoop dat er bij de volgende buurtactiviteiten die ik organiseer nog meer mensen zullen komen nu ze weten dat ik deze prijs heb gewonnen”, aldus de winnaar.

Salim is unaniem gekozen door de jury: “Het initiatief voor het organiseren van de buurtevenementen komt uit hem zelf, hij zet zich al langere tijd in om mensen met elkaar in contact te brengen en bij het initiatief kunnen anderen zich aansluiten. Wat hij doet met zijn activiteiten in de buurt inspireert om óók in beweging te komen met en voor elkaar. Salim is door 5 organisaties aangemeld en je voelt dat hij echt gedragen wordt door de mensen in de wijk”, aldus Martin Berendse (directeur OBA), voorzitter van de jury.

Amsterdammertje van het Jaar
De verkiezing Amsterdammetje van het Jaar kende dit jaar haar 6e editie en heeft als streven om met de uitreiking het thema ‘actief burgerschap’ zichtbaar maken. De verhalen van de genomineerden inspireren volwassenen én leeftijdsgenoten om zich ook belangeloos in te zetten voor iets of iemand. Het stimuleren van goede burgerinitiatieven sluit aan bij de gedachte om vanuit eigen kracht te denken, te werken en te laten zien dat iedereen iets kan betekenen voor zijn omgeving.

De verkiezing wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en Rabobank Amsterdam.

Voor de redactie
Voor meer informatie of een interviewaanvraag met de winnaar kunt u contact opnemen met Marieke Haverlag via 06 – 120 44 660 of per mail via amsterdammertjevhjaar@gmail.com.

De foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken ovv naam Ingrid Jongens.

Comments are closed.