Wie wordt dé nieuwe superheld van Amsterdam?

4.08.2016
|
Comments off
|

Wie wordt dé nieuwe superheld van Amsterdam?
Cursus ‘superhelden’ bij OBA Banne, IJburg en Bos&Lommer

Wie wordt de nieuwe held van IJburg, Bos & Lommer of van Banne? In september en oktober kunnen kinderen (9+) in deze drie OBA-vestingen de workshops ‘Changemaker’ volgen. Toekomstige wereldverbeteraars gaan in een serie van drie workshops op onderzoek uit in de buurt en vervolgens daadwerkelijk aan de slag met een probleem dat hen persoonlijk raakt. Met een afsluitende ‘heldenceremonie’ wordt aandacht gegeven aan wat ze daadwerkelijk hebben uitgevoerd. Hoe klein de actie ook is; het laat zien dat iedereen de Batman van de Buurt kan zijn!

Wanneer is iemand eigenlijk een held? Waar liggen jouw eigen superkrachten en hoe kun je deze inzetten om de buurt te verbeteren? Tijdens drie workshops ‘Changemaker’ gaan kinderen bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam hiermee aan de slag. Deze ‘superheldencursus’ leert hen dat iedereen een held kan zijn, en dat je met iets kleins doen al best iets kunt bereiken!
Stadmakertjes organiseert jaarlijks de verkiezing ‘Amsterdammertje van het Jaar’, voor kinderen en jongeren (8-15 jaar) die zich inzetten voor iets of iemand. Het gaat daarbij om echte changemakers die op eigen wijze het verschil maken in de straat, in de stad of elders in de wereld. Stadmakertjes gelooft dat iedereen zo’n burgerschapsheld kan zijn. Tijdens de workshops ‘Changemaker’ komen kinderen erachter dat ook zij het in zich hebben de nieuwe held van Amsterdam te worden!

Data en tijden
De workshops worden op zaterdag 24 september, 1 oktober en 22 oktober van 13.00-14.30 gegeven bij OBA Banne (Bezaanjachtplein 249) en op woensdag 28 september, 12 oktober en 26 oktober van 15.00-16.30 bij OBA IJburg (Diemerparklaan 79). In het najaar wordt er ook een serie gegeven bij OBA Bos&Lommer.
Inschrijven voor de workshops (gratis) kan via: aanmelden@stadmakertjes.nl
Kijk voor meer informatie op www.stadmakertjes.nl/agenda

 

 

Stichting Stadmakertjes stimuleert actief burgerschap onder kinderen en jongeren. Naast de workshops ‘Changemaker’ op scholen en in de OBA-vestigingen, organiseert de stichting ook jaarlijks de verkiezing ‘Amsterdammertje van het Jaar’. Door deze verkiezing, die dit jaar haar 5de editie kent, worden kinderen en jongeren geïnspireerd eens iets te doen voor iets of iemand. Naast de verkiezing worden over dezelfde thema’s ook discussielessen georganiseerd in 20 Amsterdamse klassen.

De workshops ‘Changemaker’ worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam en het Oranjefonds, met medewerking van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Meer informatie
Voor meer informatie, mail naar stadmakertjes@gmail.com
Judith de Lange, projectleider Stadmakertjes, 06-45363967
www.stadmakertjes.nl

Comments are closed.